Γιατί ροχαλίζει το σκυλάκι μου;

Woofland   Γιατί ο σκύλος μου ροχαλίζει

Τα σκυλάκια κάθε ηλικίας, φυλής και φυσικής κατάστασης μπορεί να εμφανίσουν ροχαλητό, μια κατάσταση όχι ιδιαιτέρως ευχάριστη για τους περισσοτέρους κηδεμόνες. Επιπλέον η εμφάνιση αυτού του συμπτώματος μπορεί να κρύβει σημαντικές πληροφορίες για κάποια παθολογική κατάσταση του τετραποδου φίλου μας. Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα πιο συχνά αίτια που οδηγούν σε ροχαλητό στους σκύλους:

Αποφρακτικό σύνδρομο του ανώτερου αναπνευστικού των βραχυκεφαλικών φυλών , όπως bulldog, boston terrier, boxer κ.α. όπου υπεύθυνη είναι η ανατομία των μυκτήρων, της μαλακής υπερώας, του λάρυγγα ή της τραχείας σε ποικίλους συνδυασμούς .

Η αποκατάσταση αυτών των περιστατικών είναι χειρουργική.

Ρινίτιδα, φλεγμονή δηλαδή των ρινικών κοιλοτήτων λόγω διάφορων παραγόντων (βακτήρια, μύκητες). Το οίδημα και οι εκκρίσεις προκαλούν ηχηρή και δυσχερής αναπνοή και αντιμετωπίζονται με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αναλόγως του αιτιολογικού παράγοντα.

Ξένο σώμα, μάζα , απόστημα ρίζας δοντιού, σοβαρές παθολογικές καταστάσεις που απαιτούν ιδιαίτερη διερεύνηση όπως ρινοσκόπηση και απεικονίστηκες εξετάσεις, καθώς και ανάλογη αντιμετώπιση.

Αλλεργική ρινίτιδα, παθητικό κάπνισμα, με λίγα λογια ερεθισμός του ρινικού βλεννογόνου από εξωγενείς παράγοντες όπως αλλεργιογόνα και καπνό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και στη συνέχεια ίσως ροχαλητό.

Παχυσαρκία, υπέρβαρα κατοικίδια μπορεί να εμφανίσουν ροχαλητό και δυσχερής αναπνοή λόγω της πίεσης που δέχεται η αναπνευστική δίοδος .

Φάρμακα, όπως κάποια μυοχαλαρωτικά ή αναισθητικά φάρμακα.

Στάση ύπνου, καθώς κάποιοι σκύλοι εμφανίζουν ροχαλητό όταν κοιμούνται σε ύπτια θέση.

 

 



fd73d74ac1446dc7076b0dd67c4e7e86

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την υγεία & τη φροντίδα του αγαπημένου σας φίλου!

Τηλέφωνο: 210 66 40 552 – 3 | Email: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Archives
Μετάβαση στο περιεχόμενο