Χριστούγεννα παρέα με τα τετράποδα μέλη της οικογένειας! 🎄

puppysfirstchristmas

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι ονειρεύονται να μετατρέψουν το σπίτι τους σε έναν παραμυθένιο εορταστικό χώρο.

Όσοι θα περάσουν την εορταστική περίοδο παρέα με τα κατοικίδια τους γνωρίζουν πως η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και το γιορτινό τραπέζι μπορεί να κρύβουν αρκετές παγίδες για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας!

Εκτός από τον συνεχή και μόνιμο «αγώνα» να φάνε όλα τα γλυκά και τα αλμυρά των Χριστουγέννων, με την πρώτη ευκαιρία καταστρέφουν άθελα τους τα στολίδια στο σπίτι… και η μεγαλύτερή τους αδυναμία???

Μα φυσικά ;ότι έχει να κάνει με το χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!

Μικρές ή μεγάλες “παγίδες” που κρύβουν τα Χριστούγεννα για τους τετράποδους φίλους μας!

 

Λαμπάκια: Μπορεί να προσελκύσουν κυρίως τα κουτάβια, αλλά και ενήλικους σκύλους και γάτες με αυξημένη περιέργεια, με κίνδυνο πρόκλησης ηλεκτροπληξίας σε περίπτωση που μασάνε τα καλώδια.

kris 3
xmasdog8

Χριστουγεννιάτικα στολίδια: Αν το κατοικίδιό μας αποφασίσει ότι θέλει να “ξεστολίσει” το σπίτι υπάρχει κίνδυνος να καταπιεί στολίδια που βρίσκονται στο πεδίο πρόσβασης του με ποικίλα αποτελέσματα, από μία απλή γαστρεντερίτιδα με εμετούς ή διάρροιες, ως και έμφραξη του γαστρεντερικού που θα οδηγήσει σε χειρουργείο.

Woofland   Σκύλος και Χριστουγεννιάτικο δέντρο   Άνθρωπος και σκύλος 2
cat 2 christmas 765x430 1

Χριστουγεννιάτικα γλυκά – Γιορτινά τραπέζια: Η κατανάλωση γλυκών και λιπαρών φαγητών από τα κατοικίδια μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ συγκεκριμένες τροφές μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνες. Ενδεικτικά αναφέρονται η κατανάλωση σοκολάτας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τοξίκωση με πεπτικά και νευρολογικά συμπτώματα,  και οι σταφίδες που έχουν συνδεθεί με οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

 

Είναι πάντα τύχη να πετύχεις το φλουρί?? Αν είσαι τετράποδο και αν το πετύχεις το καταπιείς….όχι και τόσο! Ο ψευδάργυρος που περιέχουν τα νομίσματα μπορεί να προκαλέσει οξεία αιμολυτική αναιμία και να οδηγήσει το φίλο μας στο νοσοκομείο!

Ποιός δε χαίρεται με τα δώρα! Αποφύγετε να αφήσετε το κατοικίδιό σας να ξετυλίξει τα δώρα του!! Οι κορδέλες αποτελούν ένα συχνό γραμμοειδές ξένο σώμα που καταπίνουν τόσο οι γάτες όσο και οι σκύλοι, το οποίο μπορεί να  “μπλεχτεί” στο στομάχι και το λεπτό έντερο, οδηγώντας τον αγαπημένο μας φίλο στο χειρουργείο ή ακόμα και στο θάνατο.

Πυροτεχνήματα! Η πλειοψηφία των κατοικιδίων δε συμμερίζονται τη χαρά που προσφέρουν τα πυροτεχνήματα στους ανθρώπους! Αντίθετα τους προκαλούν έντονο φόβο που μπορεί να τα οδηγήσουν να το σκάσουν ή να πηδήξουν από το μπαλκόνι, με ευνόητες συνέπειες. Οπότε ας φροντίσουμε να βρίσκονται σε ασφαλές χώρο, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις αυτές τις γιορτές!

 

 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την στήρωση του αγαπημένου σας φίλου!

Τηλέφωνο: 210 66 40 552 – 3 | Email: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Archives
Μετάβαση στο περιεχόμενο