elenfrdeites

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ

ΣΑΡΙΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Μ.Ν.

DVM, PhD, Dip. ECVD, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Βιογραφικό

Ο Dr. M. Σαριδομιχελάκης είναι διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1998 και Διπλωματούχος του Ευρωπαικού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Δερματολογίας (E.C.V.D.) από το 2011. Από το 2016 είναι Καθηγητής της Παθολογίας των Ζώων Συντροφιάς στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και διδάσκει κυρίως δερματολογία και ενδοκρινολογία του σκύλου και της γάτας.

Ο Dr. M. Σαριδομιχελάκης αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής τους Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992. Το 1995 ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, με θέμα τη μελέτη των αλλεργιογόνων του περιβάλλοντος που ευθύνονται για την ευαισθητοποίηση σκύλων με ατοπική δερματίτιδα, την οποία ολοκλήρωσε το 1998. Την περίοδο 2005-2006 μετεκπαιδεύτηκε στην Δερματολογική Κλινική του College of Veterinery Medicine, University of Florida και του College of Veterinary Medicine, North Carolina State University των Η.Π.Α.

Έχει επιβλέψει την κλινική μετεκπαίδευση περισσοτέρων από 30 Κτηνιάτρων, έχει επιβλέψει ή επιβλέπει 5 διδακτορικές διατριβές και υπήρξε μέλος της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής 2 ακόμα διδακτορικών διατριβών.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, έχει γράψει 2 κεφάλαια διεθνών βιβλίων, έχει παρουσιάσει διαλέξεις ύστερα από πρόσκληση σε περισσότερες από 75 επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 20 στο εξωτερικό.

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

DVM, PhD, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ- ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Π.Θ.

Βιογραφικό

Ο Μαθιός Μυλωνάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Κτηνιατρικής,της Σχολής Επιστημών Υγείας, του ΑΠΘ (1993). Στο ίδιο Τμήμα, ολοκλήρωσε ένα χρόνο μετεκπαίδευσης στην Κλινική των Ζώων Συντροφιάς (μονάδα Παθολογίας) (1993-1994)και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή πάνω στη διάγνωση της μονοκυτταρικής ερλιχίωσης του σκύλου (2001). Εκλέχτηκε ως λέκτορας στο ίδιο Τμήμα το 2004 όπου σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας των Ζώων Συντροφιάς. Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ στη διαγνωστική κυτταρολογία (Clinical Pathology Laboratory, Veterinary Medical Teaching Hospital, University of California-Davis, USA, Μάρτιος-Ιούλιος 2007) και στην κλινική ογκολογία (Medical Oncology Clinic, University of California-Davis, USA, Mάρτιος-Iούνιος 2016).

Στα κύρια κλινικά και ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η κλινική αιματολογία και ογκολογία, η διαγνωστική κυτταρολογία και τα λοιμώδη νοσήματα του σκύλου και της γάτας.


ΣΠΥΡΛΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

DVM, MScInterv. Radiology

Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Σπυρλιάδης αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ολοκληρώνοντας διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών .
 
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του μετεκπαιδεύτηκε ως Yπότροφος (visiting scholar) στην ακτινοδιαγνωστική και την χειρουργική μαλακών μορίων στο Veterinary Τeaching Ηospital, University of Missouri-St. Louis στις Η.Π.Α.

Έχει εργαστεί και επισκεφτεί κλινικές πρώτης και δεύτερης γνώμης σε Ελλάδα, Κύπρο και Μ. Βρετανία. Διατηρεί το ενδιαφέρον του για την ακτινοδιαγνωστική παρακολουθώντας επιμορφωτικά προγράμματα διά βίου μάθησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΚΑΡΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

DVM, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ


ΣΙΝΑΝΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

DVM, MSc, ST in Veterinary Cardiology

Βιογραφικό
O Θόδωρος Σινάνης είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εισήχθη στο διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Εσωτερική Παθολογία Ζώων Συντροφιάς.

Κατόπιν, εισήχθη σε ειδικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην κλινική καρδιολογία & υπερηχοκαρδιογραφία, στη μονάδα Καρδιολογίας της Εθνικής Κτηνιατρικής Σχολής της Γαλλίας, στο Παρίσι (École nationale vétérinaire d'Alfort, Unité de Cardiologie d’Alfort).

Είναι εκπαιδευτής κτηνίατρος σε εξειδικευμένα σεμινάρια υπερηχοκαρδιογραφίας & ηλεκτροκαρδιογραφίας στο εξωτερικό, έχει συμμετάσχει ενεργά σε ελληνικά & ξένα συνέδρια, έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε επιστημονικά περιοδικά (ελληνικά & διεθνή), & τέλος έχει συνεργαστεί, ως επισκέπτης κτηνίατρος, με μονάδες καρδιολογίας ζώων συντροφιάς στο εξωτερικό (Koret school of Veterinary Medicine, Royal Veterinary College, Royal (Dick) School of Veterinary Studies).

ΤΣΙΩΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

DVM, PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια- Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Θ.

Βιογραφικό
Η Δρ. Βασιλική Γ. Τσιώλη είναι διδάκτορας Χειρουργικής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2006, έχοντας αποφοιτήσει από το ίδιο τμήμα το 1998. Από το 2008 έως το 2012 έχει διατελέσει Λέκτορας στη Χειρουργική του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ακολούθως από το 2012 έως και σήμερα συνεχίζει ως Επίκουρη Καθηγήτρια Χειρουργικής.

Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και κριτής σε πέντε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά του χώρου. Η ερευνητική της δραστηριότητα εκτείνεται από την επίβλεψη μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών έως τη συμμετοχή σε ερευνητικά ακαδημαϊκά προγράμματα όπου σε ένα υπήρξε και επιστημονική υπεύθυνος. Συνολικά, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 29 συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με 53 εισηγήσεις και ανακοινώσεις εργασιών. Έχει περίπου 80 επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή διδακτικών σημειώσεων και συγγραμμάτων.

Τα κύρια χειρουργικά ενδιαφέροντά της είναι: η χειρουργική των μαλακών ιστών και η χειρουργική ογκολογία.
e-genius.gr ...intelligent web software