Χειρουργεία PDF Εκτύπωση E-mail

Στο κτηνιατρείο της εταιρείας Αττικό Νοσοκομείο Ζώων Α.Ε. ο τομέας της χειρουργικής επανδρώνεται από κτηνιάτρους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και εμπειρίας, που καθημερινά αντιμετωπίζουν κρίσιμες και δύσκολες καταστάσεις, με αποτελεσματικό τρόπο.

Η χειρουργική ομάδα του Ιατρείου είναι έτοιμη και ικανή να διαχειριστεί το πολυπλοκότερο περιστατικό ορθοπαιδικής χειρουργικής ή χειρουργικής μαλακών μορίων, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας

Οι αίθουσες των χειρουργείων στο κτηνιατρείο της εταιρείας Αττικό Νοσοκομείο Ζώων Α.Ε. έχουν σχεδιαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και υποδομής και διαθέτουν άρτιο και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Στην περίπτωση που για την βελτίωση της κατάστασης υγείας του ζώου η συνιστώμενη αγωγή είναι το χειρουργείο, ο κτηνίατρος θα ζητήσει την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, αφού προηγουμένως αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για να τον ενημερώσει όσον αφορά τα παρακάτω:

  • Γιατί το χειρουργείο είναι η προτεινόμενη αγωγή
  • Τρόπος επέμβασης
  • Διάρκεια επέμβασης
  • Προετοιμασία πριν την επέμβαση
  • Ενδεχομένους κινδύνους και επιπτώσεις επέμβασης
  • Μετεγχειρητική κατάσταση/αποκατάσταση
  • Νοσηλεία/φροντίδα
  • Ενδεικτικό κόστος χειρουργείου και αποκατάστασης

Ενδεικτική λίστα επεμβάσεων που εκτελούνται στο κτηνιατρείο της εταιρείας Αττικό Νοσοκομείο Ζώων Α.Ε..

Μεγάλο βάρος του τομέα χειρουργικής, αλλά και γενικότερα της ομάδας κτηνιάτρων του κτηνιατρείου της εταιρείας Αττικού Νοσοκομείου Ζώων Α.Ε. δίδετε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προ, αλλά και του μετεγχειρητικού πόνου των ασθενών ζώων.

Η αθροιστική χρήση αναλγητικών φαρμάκων δίνει την ικανοποίηση, ότι ο μικρός μας φίλος αναρρώνει από μικρή ή μεγαλύτερη επέμβαση, με τον ελάχιστο δυνατό πόνο. Αυτο εύκολα το διαπιστώνουν και οι ιδιοκτήτες λίγες ώρες μετά το τέλος της επεμβάσης.

Για την αντιμετώπιση εξουθενωμένων οργανισμών ή ζώων με ηπατικά ή νεφρικά προβλήματα, χρησιμοποιούνται προαναισθητικά και αναισθητικά πρωτόκολλα, που επιβαρύνουν ελάχιστα τον ήδη καταπονημένο οργανισμό και μειώνουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες αναπάντεχου γεγονότος.

Μέλημα της χειρουργικής ομάδας αποτελεί και η γρήγορη αποκατάσταση των ασθενών ή χειρουργημένων ζώων μέσω της φυσικοθεραπείας.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις (γενική χειρουργική, ορθοπαιδική, ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις) προγραμματίζονται τις μεσημβρινές ώρες 16:00 π.μ – 19:00 μμ, ενώ σε επείγουσες περιπτώσεις εκτελούνται καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

*Σημειώνεται ότι τα έκτακτα /επείγοντα περιστατικά προηγούνται των ραντεβού.

xeir 10
Χειρουργεία
Χειρουργεία
Χειρουργεία